Gode, gamle computerspil til rimelige priser

Hvis du, som mig, er af den gamle skole mht. computerspil, altså fra dengang hvor computerspil blev leveret på disketter (og først senere på cd-rom og dvd), har du sikkert et blødt nostalgisk hjerte for disse spil.

Mange af dem kan købes stadigvæk til fornuftige priser på GOG.com.

De spil, jeg købte dengang, var populære klassikere som Civilization-serien, SimCity-serien, Command & Conquer: Red Alert og Total Annihilation.

Total Annihilation. PR Foto.
Total Annihilation. PR Foto.

Jeg var klart mest til taktiske spil, gerne turbaseret som Civilization, men også mere de stressende RTS’er som Red Alert og Total Annihilation. De sidste to spil brugte jeg meget tid sammen med en kammerat (Bjarne, kan du huske?). Vi spillede både med og mod hinanden. Faktisk mest med hinanden i kamp mod den onde, onde computer.

Simulationsspil kunne også tage alt for meget af min tid. Specielt SimCity 2000, mens også Rollercoaster Tycoon og Railroad Tycoon Deluxe.

Rollercoaster Tycoon. PR Foto.
Rollercoaster Tycoon. PR Foto.

Hvis du er vild med gamle spil, kan jeg anbefale at kigge forbi GOG. Deres nyhedsbrev indeholder tit supertilbud og kampagner, hvor der er meget ekstra at spare.

GOG er flinke til at sørge for at de gamle spil kører på moderne maskiner. Lyd og grafik er den samme som i gamle dage, men spillene kan afvikles uden problemer på en 64 bit Windows maskine.

Slip for at installere Ask Toolbar sammen med Java

Du kender måske denne meme. Den beskriver meget godt den følelse, man har, når man pligtskyldigt har opdateret sin Java – og glemt at fjerne hakket ved “Install Ask Toolbar”!

java-ask-meme

Denne meme stammer fra memegenerator.co.

Der er faktisk en løsning, så Java ikke foreslår Ask Toolbar under installationen. Man skal indsætte en værdi i Windows’ registreringsdatabase. Værdien beder Java-installationsprogrammet om at undlade sponsorprogrammer i det hele taget. Så længe Oracle vedbliver med at anerkende denne indstilling, kan du altså slippe for at fjerne hakket ud for “Install Ask Toolbar”, hver gang du opdaterer Java.

Selve løsningen er beskrevet på engelsk her på superuser.com.

Kort fortalt går det ud på at indsætte værdien SPONSORS=DISABLE i registreringsdatabasen.

For 32-bit Java er det her:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft

Og for 64-bit Java, er det her:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\JavaSoft

Du kan roligt indsætte begge, hvis du ikke har helt styr på, om du bruger 32-bit eller 64-bit (eller hvis du endda har begge versioner installeret). De skader ikke.

Det nemmeste er at lave en teksfil med dette indhold:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft]
"SPONSORS"="DISABLE"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\JavaSoft]
"SPONSORS"="DISABLE"

Gem tekstfilen som AskToolbarNejTak.reg.
Dobbeltklik på filen, og acceptér at indlæse den i registreringsdatabasen.

Der er ingen garanti for, at dette virker altid – men det virkede fint for mig med Java 7 update 25.

Katteoghundebutik.dk – installereret og konfigureret

Jeg hjælper gerne andre med at installere og klargøre en webshop baseret på Open Source-shoppen Prestashop. Det er samme system, jeg selv bruger på OnkelCarsten.dk.

I efteråret hjalp jeg Katteoghundebutik.dk i luften. Butikken sælger hunde- og kattefoder, bl.a. Royal Canin, til dyreelskere på det meste af Sjælland. Priserne er gode, og man kan vælge enten at hente selv hos Katteoghundebutik i Præstø eller få det leveret, når indehaveren alligevel er ude at køre. Det er en fin service 🙂

Designet er primært standardskabelonen, og de har selv fået lavet logo. Jeg har “kun” installeret og konfigureret butikken.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du skal bruge en installation.

Katteoghundebutik.dk logo
Katteoghundebutik.dk logo

Stor transaktionslog i SQL Server

Af og til kan man komme ud for, at transaktionsloggen på en SQL Server løber løbsk, og bliver alt for stor. Løsningen er som regel at lave en backup af transaktionsloggen, hvorved transaktionerne er gemt og loggen skrumper ind igen.

Problemerne kan dog hobe sig op, hvis man er kommet derud, hvor man ikke har plads til at gennemføre en backup! Her prøver jeg at samle nogle af mine erfaringer med at fejlsøge og løse dette problem. Min beskrivelse gælder for Microsoft SQL Server 2005 og 2008.

Først kan man prøve, om det bare er filen der skal skrumpes. Det kan gøres ved at lave en backup med TRUNCATE_ONLY:

BACKUP LOG databasenavn WITH TRUNCATE_ONLY

Filen skal dernæst krympes:

DBCC shrinkfile(‘navnpålogfil’, 1)

Hvis du samler ovenstående og kører shrinkfile før og efter kan du se forskellen.

DBCC shrinkfile(‘navnpålogfil’, 1)

BACKUP LOG databasenavn WITH TRUNCATE_ONLY

DBCC shrinkfile(‘navnpålogfil’, 1)

Du kan komme ud for at der ikke sker en bønne! Filen holder størrelsen. Du bliver da nødt til at finde ud af, hvad der holder på en transaktion.

  1. Se efter brugere, der har været længe aktive. Få stoppet dem.
  2. Bruger du replikering (transaktionel replikering)? Slet evt. publicering og abonnement. Hvis kommunikationen er stoppet, kan der hobe sig masser af transaktioner op.
  3. Laver du aldrig backup; måske fordi det er en database, der altid opbygges fra andre databaser? Så indstil “Recovery Model” til Simple.