Novemberopdatering på crowdlending

Vi er nu så langt henne i november, at det er rimeligt at se på resultatet af mine investeringer på Lendinos crowdleningplatform.

Du kan selv være investor eller låntager på Lendino. Klik, og kig.

Jeg har lige nu 24 lån på listen. To af disse er allerede tilbagebetalt. Det ene var et bulletlån, og det andet blev faktisk betalt ud før tid! Stor tak til jer 🙂

Ud af 22 lån er der problemer med disse fem.

Vores gamle smertensbarn har ikke ladet høre fra sig (C-). I CVR står virksomheden som overdraget til en anden virksomhed med special i rekonstruktion. Så jeg håber, at der dukker noget op!

Sidste måned gik en virksomhed konkurs (A). Der er intet nyt.

En anden virksomhed (C-) er ophørt, men forsøger stadig at betale sine ydelser. Desværre er der store forsinkelser fordi advokaten, som håndterer betalingerne, tydeligvis ikke har styr på almindelig bogføring og krav til betalingsbilag. Pinligt! Låntager og Lendino er, så vidt jeg kan bedømme, uden skyld i denne misere.

Et lån (C-) hvor kun 1. afdrag er betalt, står stadig helt stille. Ingen information fra låntager. En træls situation.

Det sidste lån (C) i den sorte gryde er en mystisk sag. Låntager var meget ivrig og informativ og med baggrund som revisor virkede han ganske troværdig. Kun et enkelt afdrag og nogle renter er tilbagebetalt. Låntager er tavs som graven.

De resterende 17 lån består af et bulletlån (B) som forfalder til næste år, samt et nyt bulletlån (C) og et almindeligt lån (C), hvor første afdrag skal betales i december.

Information til låntagere

Når man følger med i kommentarerne fra os låntagere på de forskellige lån, bliver det meget tydeligt, at os almindelige mennesker ikke har helt samme tålmodighed som en professionel långiver har. Det er ret tydeligt, at vi til tider opfører os som “hysteriske kællinger”, der straks kræver svar på dette og hint. Derfor påhviler det også platformen (i dette tilfælde Lendino) at informere så godt som muligt om udviklingen i de enkelte lån.

Heldigvis har Lendino valgt at lytte til låntagerne, og de vil nu opdatere os på de lån med misligeholdte betalinger hver måned. I mange tilfælde vil opdateringen sikkert bare være “Intet nyt. Vi har ikke kunnet komme i dialog med låntager.” Men det er trods alt bedre end 100% radiotavshed.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.