Crowdfunding. Jeg vil støtte en ny hver måned.

Crowdfunding er blevet stort de seneste år. Kickstarter er nok det mest kendte internationale crowdfunding site, men der er en del flere derude.

I Danmark har vi Booomerang (ja, der er 3 O’er i navnet). Booomerang.dk er dansksproget crowdfunding med fokus på et dansk publikum. Det giver visse fordele og ulemper. Investorerne er primært danskere, og os er der ikke så mange af i det store billede, men til gengæld er projekterne henvendt mod et dansk publikum.

Jeg støtter en ny hver måned

Jeg har besluttet at involvere mig mere i crowdfunding i en periode. Hvor lang tid, jeg følger op, kan jeg ikke vide endnu.

Men i den kommende tid vil jeg finde et projekt på Booomerang.dk og støtte med et beløb. Sandsynligvis omkring 200 kr. Afhængigt af udbuddet og hvad jeg finder interessant kan investeringen måske fordeles på flere projekter. Det vil tiden vise.

Hvad er crowfunding?

Kort fortalt er crowdfunding princippet om at mange giver lidt til et projekt for at få det finansieret. “Mange bække små gør en stor å”. Hvis man skal bruge 10.000 kr. til at få trykt en bog, er det måske nemmere at finde 100 mennesker som giver 100 kr. hver end en enkelt sponsor som skal give 10.000 kr.

Crowdfunding indebærer også i flere tilfælde at investorerne/sponsorerne får mulighed for at få en vare eller opnå andre fordele i henhold til projektet.

2 tanker om “Crowdfunding. Jeg vil støtte en ny hver måned.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.