Jeg støtter filmprojektet Lola på Booomerang

I juli måned (nåh, ja, ok, det blev allerede 30. juni…) har jeg valgt at støtte et filmprojekt på Booomerang.

Filmen hedder Lola <– du kan se projektet på Booomerang.

Der er stadig tid tilbage i skrivende stund, og folkene bag er meget tætte på at få finansieret projektet. Lige nu mangler de kun 31 kr!

Filmen er et afgangsprojekt fra Københavns Film- og Fotoskole. Den handler om den unge pige Lola, som lever i en tidløs verden fanget i groteske rutiner. Hun drages af manden William, og hun tager på en rejse, som hun aldrig kan vende tilbage fra.

Jeg ønsker filmfolkene held og lykke med filmen!

Opdatering få dage før udløb: Projektet er nu fuldt finansieret. Tillykke.

Ny kreditforening i Danmark? Ejet af kunderne!

Der er en ny kreditforening på vej. Den hedder Boligejernes Realkredit. Det koster mange penge at sætte sådan en finansiel virksomhed i søen, og derfor samler folkene bag initiativet 500.000 kr. ind i støtte via Booomerang.

Se mere om projektet her på Booomerang.dk, og støt det!

Selvom du måske ikke umiddelbart forventer at lægge dit lån om til en ny kreditforening, vil Boligejernes Realkredit skabe konkurrence på markedet for boliglån. Konkurrencen kan være med til at dæmpe prisstigninger for alle boligejere og måske endda få din bidragssats til at falde!

Boligejernes Realkredit opstår som en idé og konsekvens af den store opstand og utilfredshed i kølvandet på Nykredit og Totalkredits voldsomme stigninger i bidragssats overfor kunderne. Pengene, har det vist sig efterfølgende, skulle ikke bruges til polstring i henhold til nye myndighedskrav, hvilket ellers var Nykredits forklaring, men i stedet til investering i bankdrift, udlodning til medlemsbanker og omkostninger til børsnotering af Nykredit.

Boligejernes Realkredit vil føre realkreditten tilbage til kunderne ved at skabe en ægte medlemsejet organisation, hvor kunderne får den bedst mulige pris. Det vil skabe konkurrence på markedet. Hvilket også vil være til glæde for alle andre boligejere.

Hjemmesider om realkredit

Boligejernes Realkredit – den nye kreditforening,.

Fairbidragssats – forening som kæmper for et fair realkreditmarked og samler boligejere.

Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit – facebookgruppe, hvor hele balladen startede og som stdig bruges til oplysning og diskussion om emnet.

Min støtte til projektet

Dette tæller som opdatering af min crowdfunding i juni 2017. Se baggrunden for denne opdatering her.

Lige dette projekt, synes jeg er så vigtigt, at jeg har støttet med væsentligt mere end de ca. 200 kr., jeg ellers støtter crowdfunding-projekter med.

Crowdfunding. Jeg vil støtte en ny hver måned.

Crowdfunding er blevet stort de seneste år. Kickstarter er nok det mest kendte internationale crowdfunding site, men der er en del flere derude.

I Danmark har vi Booomerang (ja, der er 3 O’er i navnet). Booomerang.dk er dansksproget crowdfunding med fokus på et dansk publikum. Det giver visse fordele og ulemper. Investorerne er primært danskere, og os er der ikke så mange af i det store billede, men til gengæld er projekterne henvendt mod et dansk publikum.

Jeg støtter en ny hver måned

Jeg har besluttet at involvere mig mere i crowdfunding i en periode. Hvor lang tid, jeg følger op, kan jeg ikke vide endnu.

Men i den kommende tid vil jeg finde et projekt på Booomerang.dk og støtte med et beløb. Sandsynligvis omkring 200 kr. Afhængigt af udbuddet og hvad jeg finder interessant kan investeringen måske fordeles på flere projekter. Det vil tiden vise.

Hvad er crowfunding?

Kort fortalt er crowdfunding princippet om at mange giver lidt til et projekt for at få det finansieret. “Mange bække små gør en stor å”. Hvis man skal bruge 10.000 kr. til at få trykt en bog, er det måske nemmere at finde 100 mennesker som giver 100 kr. hver end en enkelt sponsor som skal give 10.000 kr.

Crowdfunding indebærer også i flere tilfælde at investorerne/sponsorerne får mulighed for at få en vare eller opnå andre fordele i henhold til projektet.